Gun jezelf om er jonger, fris en verzorgd te blijven uitzien. “Hoe?”

IMG_1558Op het net signaleerde ik een mooie vrouw van boven de 60, die een gezichtscrème aanprees. Ze leek totaal rimpelloos en hooguit 30… Dat is natuurlijk absolute  ‘reclame’ onzin. Want ik ben de vrouw nog niet tegengekomen, die op onze leeftijd met een smetteloos jong en gaaf huidje door het leven gaat. Het is heel eenvoudig ‘wonder crèmes’ die de tijd terugdraaien bestaan niet! Dat weten we allemaal, toch hopen we elke keer op een wonder.  Onze huid veroudert nu eenmaal met ons mee. De huid wordt droger, het gezicht verliest volume en door de zwaartekracht gaat de huid hangen. Rimpels, hangende oogleden of mondhoeken…, we lijken niet meer op ons oude zelf. De buitenkant ziet er echt heel anders uit, dan we ons voelen. En wat we er ook opsmeren -ikzelf ben nog steeds blij met Nutrix op mijn kurkdroge huid- het zal nooit voldoende zijn om deze veroudering te stoppen.

Jonge vrouwen en celebrities vinden cosmetische ingrepen al heel lang, heel gewoon. Toch zijn er tegenwoordig steeds meer ‘gewone’ vrouwen van onze leeftijd die het zichzelf ook gunnen om er -op een redelijk makkelijke manier-  zo ’goed’ en zo fris mogelijk te blijven uitzien. Maar wàt kunnen we eigenlijk doen? … Een jaar geleden interviewde ik dokter Hortoglu van de Amstelzijde Kliniek. Nu ben ik een jaar verder en zie bij mijzelf steeds meer ‘slijtage’. De fijne rimpeltjes boven de bovenlip en op mijn linkerwang worden die nu erger, of lijkt dat zo? Ik heb inmiddels begrepen dat je het beste op je rug kunt slapen, je wangen kreuken ook door het hoofdkussen. Ik slaap op mijn linkerzij, dus dat klopt. Maar wat me het meeste dwars zit zijn de pigmentvlekjes op dezelfde wang, daar wil ik om te beginnen nu echt wat aan doen. Eerst me maar weer eens verdiepen in de materie. Op Facebook zag ik een advertentie met een uitnodiging van de Velthuiskliniek voor een beauty avond, dat kwam goed uit. Wat houdt dat in?

Een Beauty Avond, is een voorlichtingsavond, over huidverbetering, injectables en plastische chirurgie van de Velthuiskliniek, (8 vestigingen, 45 specialisten en bijna 19.500 succesvolle behandelingen)    …De ontvangst deze week in Amsterdam was warm en hartelijk. Er stonden heerlijke hapjes en drankjes klaar en gelukkig zag ik veel meer vrouwen van mijn leeftijd. De vrouwen komen trouwens nooit alleen, altijd met een zus, vriendin, of dochter. Dus je hoeft niet alleen te gaan zo’n eerste keer…Er werd gevraagd waar je interesse naar uit ging, zodat je in kleinere groepjes presentaties over het betreffende onderwerp kon bijwonen. Sommigen wilden meer weten over botox, anderen over fillers. De meesten hadden dezelfde vragen als ik over huidverbetering, maar vooral over: ‘hoe kan mijn gezicht er helemààl beter uitzien?’. Je kon ook vragen stellen aan de plastisch chirurg. Dit keer Erik Laban.

(beeld:  Velthuiskliniek)

(beeld: Velthuiskliniek)

Allereerst wat betreft fillers en botox die twee worden nog vaak door elkaar gehaald. Botox legt op een makkelijke manier de fronslijnen en rimpels ‘lam’ die je er vermoeider, ‘chagrijnig’, of ouder doen uitzien.  Afhankelijk van de huidconditie moet dat regelmatig herhaald worden. De werking houdt doorgaans zo’n 4 maanden aan, gebruik je botox vaker, dan is dat langer. –Met injecteerbare fillers met hyalonzuur ben je meer aan het ‘modelleren’, de contouren verbeteren en fijne lijntjes, boven de lippen bijvoorbeeld, aan het verzachten. Ze voegen volume toe, waarbij het doel altijd ‘moet’ zijn om een natuurlijk ogend resultaat te geven. Zodat je uiterlijk weer overeen komt met je innerlijk. (Nou, van binnen voel ik me nog steeds heel jong!) De resultaten hiervan houden veel langer aan, soms wel tot anderhalf jaar. Afhankelijk van je situatie kies je -in overleg- voor het een of het ander, of een combinatie er van. De plastisch chirurg vertelde mij, dat je ook eigen vet als filler kunt gebruiken, het vet wordt dan bij voorkeur uit het navelgebied) gehaald. Nadeel is, dat het niet bij iedereen even goed werkt i.v.m. de doorbloeding van de huid. Voordeel is wel dat het effect blijvend is(…) Over de chirurg gesproken. Een vriendin -ook 50plus- heeft haar hangende oogleden, waardoor ze er altijd vermoeid uitzag, bij de Velthuiskliniek laten corrigeren. Dat maakt echt een enorm verschil, ze ziet er nu weer stralend uit.

1. VeldhuisHuidverbetering. Voordat ik überhaupt grijp naar fillers, wil ik eerst met mijn huid zelf aan de slag. Want ik ben niet echt tevreden…. Nou, je ziet er nog geweldig uit, hoor ik steeds. Maar volgens mij komt dat gewoon door een slimme make up. (linksboven een selfie) Wat kan ik aan mijn pigmentvlekjes doen, vroeg ik. Een stralende Elske Jachimowski, huidtherapeut, vertelde over alle mogelijkheden zoals; een oppervlakkige peeling met glycolzuur, of een intensievere TCA peeling waardoor de huid een betere structuur en egalere pigmentatie krijgt. Maar ze is vooral enthousiast over de nieuwste laser behandelingen. Die ook ingezet worden voor de behandeling van acne, rosacea (roodheid),  pigmentvlekken, couperose, adertjes op de benen en het verwijderen van haargroei. En, wat ik het belangrijkste vind, ze kan een digitale huidscan, een foto, maken die ook de diepere huidlagen laat zien. Ik heb een afspraak met haar gemaakt voor een eerste consult.  Want dat is volgens mij altijd het beste dat je kunt doen. Eerst zo’n beauty avond bezoeken en dan een persoonlijke afspraak maken, die jouw situatie in kaart brengt en je laatste twijfels wegneemt. Dat vond ik ook het fijne aan de avond. Je maakt kennis met de mensen die er werken. Want aan je gezicht of aan je lichaam laten ‘sleutelen’, het is ook een kwestie van vertrouwen, toch? (Meer info: https://www.velthuiskliniek.nl/)     Wat we verder zelf nog kunnen doen om mooi oud te worden? Gezond eten, uit de zon blijven of factor 50 gebruiken, niet roken, weinig alcohol, voldoende bewegen, en wel blijven smeren om de huid soepel te houden. En vooral heel veel plezier maken. Want ook dat laat je er stralend uitzien!… 

P.S.  Ook ik voelde altijd twijfels. Tot hoever moet je gaan om er goed te blijven uitzien. Voor velen zijn cosmetische ingrepen nog steeds een taboe: “Ze moeten me maar nemen zoals ik ben, het innerlijk telt…”.  Wat waar is. Sommige vrouwen zijn van zichzelf al prachtig. Aan de andere kant; we gaan naar de schoonheidsspecialiste of de kapper, we gebruiken make up, en het uiterlijk telt nu eenmaal mee in de keiharde maatschappij, waarin wij leven. Maar als ik zie, en hoor en lees, hoe wij -oudere vrouwen- vaak ‘weggezet’ worden als grijze muizen, dan is volgens mij het minste wat we kunnen doen onszelf goed verzorgen en datgene doen wat we zelf graag willen, uit respect voor onszelf(!)

nb. Volgende week: mijn winter lookbook, binnenkort de wenkbrauwen en weer wat ‘uitjes’. Abonneer je rechtsboven en je blijft gratis op de hoogte. En bij ‘reply’ kan je over dit onderwerp je reactie achterlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.