In de serie: Hoe zien andere 50plus vrouwen er uit (deel 14) Kathleen

6.Leuk dat je er bent Kathleen. Een paar jaar geleden ontmoette ik je voor het eerst en ik was onder de indruk van je vrolijke, sprankelende, persoonlijkheid, vertel eens wat meer over jezelf, je werk, en je bent Surinaamse, altijd hier gewoond? Vanaf mijn negende woon ik in Nederland. Opgeleid als ziekenverzorgende heb ik eerst 12 jaar in de verzorging gewerkt. En twee kinderen gekregen; Kevin en Pearl, inmiddels 30 en 26 jaar. Na mijn scheiding heb ik me -via Schoevers- omgeschoold tot management assistente. Daar heb ik ook een opleiding gevolgd tot juridisch secretaresse en werkte ik vervolgens op een advocatenkantoor. Een landsadvocaatkantoor, waar hele grote zaken gedaan werden. Maar dat was niet zo mijn ding. Via een uitzendbureau heb ik daarna gewerkt bij het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, als commercieel medewerker en projectsecretaresse. Daarbij ondersteunde en begeleidde ik bij congressen en symposia. Door al die ervaring in het organiseren van evenementen en congressen, startte ik na een fusie in 2012 mijn eigen evenementenbureau. Oh, en ik zing ook nog in een band.

Dat lijkt me geweldig, nu begrijp ik die sprankelende uitstraling… Ik kan me herinneren dat 11.jouw evenementenbureau voor verschillende winkeliersverenigingen in Den Haag en Voorburg modeshows organiseerde, doe je dat nog steeds? (Kathleen vrolijk enthousiast) Ja, dat doe ik nog steeds. Het is echt ontzettend leuk om te doen. Met het oog op mijn bloglezeressen Kathleen, je bent nu 52 jaar en je ziet er nog steeds fantastisch uit, je hebt een mooie huid. Hoe doe je dat? Allereerst probeer ik altijd zo optimistisch mogelijk te zijn, …ik ben gewoon vrolijk van aard. En ik verzorg mijn huid goed, want ik draag elke dag make up. Vooral na een optreden met de band met veel make up, is het reinigen heel belangrijk. Dat kan ik mij voorstellen. Besteed je er ook meer aandacht aan, omdat je ook nog consulente bent voor Mary Kay beautyproducten? Ja, dat klopt wel, ik wil echt het visitekaartje zijn voor het bedrijf waar ik werk. Waarom koos je voor Mary Kay? Het merk zei me niets… Ik had echt een probleemhuid en liep bij de dermatoloog de deur plat. Ik kwam er achter dat ik niet alleen de verkeerde producten voor mijn huid gebruikte, maar dat ik ook door bepaalde voedingsmiddelen huiduitslag kreeg. Ik was bijvoorbeeld gek op makreel 21maar elke keer wanneer ik dat gegeten had, kreeg ik uitslag. Ik heb echt van alles gebruikt. Zelfs van een scrub kreeg ik een dik, opgeblazen gezicht. En ik heb grote merken gebruikt hoor, een merk als Estée Lauder bijvoorbeeld. Totdat ik door een vriendin uitgenodigd werd voor een Mary Kay Facial Party. Ik was behoorlijk sceptisch en durfde eerst niet. Ik was echt huiverig. Maar na een eerste huidanalyse en het gebruik van enkele producten merkte ik dat ik geen uitslag kreeg en dat ze heel verzorgend werkten. Toen raakte ik enthousiast en kreeg ik een uitnodiging voor een Mary Kay  congres en vervolgens de mogelijkheid om te starten met de verkoop van de producten. Dat was in 2013. Ik zat toen net midden in mijn 2e scheiding, dus kon wel wat centjes gebruiken. Omdat ik er van houd mijn huid goed te verzorgen, ligt het werk heel dicht bij me, ik ben echt een ervaringsdeskundige. Mooi, ik ken de producten niet, maar ik heb begrepen dat deze op party’s thuis, of op locatie, worden verkocht. Wat is dan jouw taak? De gastvrouw is degene die een party geeft en ik ben de beautyconsulent die adviseert, mocht je dus een party door mij willen laten organiseren? Haha, ik zal erover nadenken, ik ben erg verknocht aan de merken die ik nu gebruik. (Kathleen probeert me lachend te overtuigen) Ja, maar wij hebben aantrekkelijk geprijsde complete combinatie-pakketten, in plaats van de hoge prijzen die je per potje bij andere merken betaalt. En je krijgt 100% geld terug als iets niet bevalt, ook al heb je het potje aangebroken. Dag mag je zelfs drie keer doen!…

15.Ik zal erover nadenken… Iets heel anders, wat draag jij het liefste? Houd je met het oog op je donkere huid rekening met bepaalde kleuren? Want jou staat alles heb ik de indruk. En jurkjes of broeken?  Ik draag allebei wel. Maar als donkere jongedame heb ik ooit een kleuranalyse laten doen Toen werd verteld dat ik een herfst/wintertype ben en het liefste draag ik heel veel grijs en zwart. Blauw staat me ook mooi. Verder ben ik geen voorstander van rood of oranje. Maar dat oranje/zalmkleurige jasje staat je juist fantastisch! Zwart maakt je misschien te donker en afstandelijk… Ja, dat jasje staat me wel, ik krijg ook veel complimenten, maar mijn eigen voorkeur is toch vooral zwart. Ik ben van mezelf al zo uitbundig en juist omdat ik zwaarder ben, houd ik het liever rustig.

Je bent onlangs opnieuw getrouwd, nog gefeliciteerd. Jullie hebben samen 5 kinderen, drie van jou, je hebt al kleinkinderen èn je bedrijf, waarvoor je ’s avonds de deur uit moet en je zingt… Hoe combineer je dat allemaal? Nou, ik ben meestal vroeg op, geen uitslaper. De oudste twee zijn zelfstandig en Ivanka van 13 is om de andere week bij ons. Met de band oefen ik eens in de twee weken. En Mary Kay is bij de gastvrouw thuis. Maar ik ben inderdaad wèl elke dag intensief met het bedrijf bezig. Heb je nog plannen voor de toekomst? Ja, ik ben druk bezig, omdat we net in een nieuwe gemeente, in Zoetermeer, zijn gaan wonen, om mezelf daar meer te profileren. Daarom heb ik mijn bedrijf op een ondernemingsbijeenkomst gepresenteerd. Met andere woorden: Kathleen is een actieve, mooie, donkere vrouw. Heb je nog een levensmotto? Jawel: elke dag de zonnestralen voelen, ook al zie je de zon niet dagelijks schijnen. Mooi gezegd! Ik laat nog wat foto’s zien van jou in verschillende outfits èn je bruidsjurk natuurlijk, dankjewel Kathleen!

20.         13.  19.

0.Kathleen heeft een stralende lach. Haar hobby’s: zingen, sport en koken. Haar man Jos duikt, daarom wil ze binnenkort haar duikbrevet halen. Info over Kathleen en Mary Kay: www.marykay.nl/kathleenlibanon.  en haar evenementen: www.kathleenlibanon-events.nl

nb. Volgende week: Wat dragen we onder onze Paas Outfit, wil je op de hoogte blijven abonneer je dan rechtsboven; het is gratis. Je kunt je daar ook weer uitschrijven.

One thought on “In de serie: Hoe zien andere 50plus vrouwen er uit (deel 14) Kathleen

  1. Jolein Braxhoven

    Wat ben ik trots op en vooral blij met deze prachtige warme vrouw in mijn leven#dochter ❤

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>