My own Party Dresses Lookbook (deel 1.)

Kerstballendef1De grote gala’s of cocktailparty’s zijn in het leven van de gemiddelde vrouw op 1 hand te tellen. En ik ben gek op grote feestelijke (prinsessen)jurken. Elke gelegenheid om een party dress te dragen, pak ik met beide handen aan. Op 1e kerstdag kook ik voor familie en vrienden en kan ik als gastvrouw alleen een jurkje aan dat niet in de weg zit. Maar op 2e kerstdag wil ik ‘uit’ en dan draag ik iets extra feestelijks. Vaak ben ik overdressed, maar daar trek ik me niets van aan. Want mijn feestjurk zorgt voor een feestelijke sfeer en dat vinden gastheren en -vrouwen leuk! Het zwarte jurkje is natuurlijk het gemakkelijkste, daar heb ik er velen van, kort, lang, met een sleepje. Ook heb ik rokken met verschillende tops. En soms kies ik voor rood. Rood maakt volgens mij –en de Vogue-  bijna elke vrouw mooier en geeft een extra feestelijke, opvallende, look. Op een donkere dag heb ik mij thuis ‘ongecensureerd’ laten fotograferen, het licht was niet perfect, maar mijn party lookbook geeft toch een aardig beeld van wat ik in de loop van zo’n 20/25 jaar aan betaalbare party dresses (en sieraden) verzameld heb en dan heb ik nog niet alles… Heb je trouwens al eens aan vintage gedacht voor die éne keer dat je een ‘grote’ jurk aan wilt?

IMG_7393Party4IMG_7621IMG_7653Party1Party2

De 1e jurk van Bandolera(!) heeft een kraag die je als sneeuwwitje op kan zetten en een sleepje, de rode jurk heeft een mooie bilparij. De zwarte met kralenbandjes, kraaltjes in de taille en split, is een vintage(!) Laura Dols, de bijbehorende echte art déco sieraden zijn dat natuurlijk ook!

PartynewIMG_7801Party14

Sober, elegant, is een Karen Millen met zijde en een heerlijke jurk met grote strik op de rug danst verrukkelijk. In deel 2 vind je meer party dresses. Die ik vaak kocht op een moment dat ik ze nog niet nodig had…(!)  In de Sale heb ik nu al prachtige jurkjes gezien. Ook mooie bij www.dressesonly.nl (rood kant) en www.nelly.com (lang). Bij de Bijenkorf zag ik een chique LaDress met glitters. En Laura Dols Amsterdam, heeft in de kelder vaak prachtige lange, voorheen kostbare, (vintage) jurken, moet je wel snel zijn! Ik kom daar moeders èn dochters tegen!

Laat rechtsboven je emailadres achter en je krijgt automatisch en gratis bericht van deel 2!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.