Weer een kapper die mijn haar heeft verprutst!

Herkenbaar? Ik hoor het vaak van vriendinnen, die telkens op zoek zijn naar een nieuwe kapper. Bij mij is dat echter nooit (nooit!) het geval. Ik ga al ruim 30 jaar naar dezelfde kapper, die alle soorten kapsels met mij heeft meegemaakt. Van afro haar, een recht geknipte bob, lange pijpenkrullen, knot, kastanjerood geverfde krullen, en heel kort haar in rommelige plukjes. Dat laatste was heerlijk makkelijk. Zo onder de douche vandaan, alleen maar even met de vingers en wat gel door het haar en klaar is kees. Handig in mijn drukke bestaan. En tussendoor steeds weer richting bob, soms wat langer soms wat korter. Ik ben heel tevreden met mijn kapper. Het zit altijd goed, is perfect geknipt, en hij kent mijn haar als geen ander. Nu heb ik (nog) veel en stevig haar, maar er verandert al wel wat, want soms bij vochtig weer krult het ineens. Mijn kapper weet wat hij wil en wat bij mij past. Hij weigert zelfs sommige van mijn wensen uit te voeren omdat het slecht voor mijn haar is. Van mezelf had(!) ik donkerbruin haar, maar ik verf het nu al jaren inktzwart. Op een dag wilde ik eens opvallend anders naar een bijzonder feest. In een zilvergrijze avondjurk met kort witblond haar a la Mariza, de Portugese fadozangeres, toen even mijn stijlicoon. “Blond? Jij? No way”, weigerde mijn kapper resoluut. “Dat wordt een hele dag verven, ik ga dat haar van jou niet verpesten”. Wanneer ik hem vertel over mijn klagende vriendinnen, is zijn reactie altijd dezelfde. ‘Het kan natuurlijk echt aan een slechte kapper liggen, maar vaak ligt het ook aan hen zelf. Ze willen iets wat niet kan. EN bovendien misschien wel het allerbelangrijkste, moet een kapper je minstens twee keer gezien hebben. Dan weet hij of zij hoe het haar valt na de eerste keer en kan daar rekening mee houden en kan je samen overleggen hoe het eventueel anders moet.’ Ik denk dat mijn kapper gelijk heeft…

IMG_0803 IMG_0780  IMG_0797 IMG_0794

IMG_0919 pasfoto Foto Louise1 linkedin fotoDeze (kopie)fotootjes, overbruggen dus minstens 30 jaar! Ik ben ervan overtuigd dat de oude slogan ‘als je haar maar goed zit’ nog steeds en vooral voor ons 50plussers op gaat.

Met mooi verzorgd haar zie je er al veel beter uit dan de meeste vrouwen op straat(!). Nog steeds wil bijna elke vrouw lang golvend haar. Maar het sluike langs het gezicht vallende haar doet het eigenlijk alleen goed bij jonge meiden. Die trouwens het beeld vaak verpesten door teveel gel in het haar te doen, waardoor het er vettig uitziet. Of bij vrouwelijke BN-ers en natuurlijk modellen, die er een styliste op na houden. Opgestoken haar vind ik absoluut mooi, ook ik heb regelmatig een knot of ‘Grace Kelly rol’ gehad, maar het maakt ouder.  Een goede kapper zal je inderdaad een kapsel afraden dat je niet staat, of slecht is voor het haar. Een goede kapper wil een perfect bij jou passend kapsel, dat jou mooier maakt. Ook op de fiets! Ik ben super tevreden met de mijne, die het trouwens al veel te druk heeft…sorry.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.